Investitie uriasa Microsoft in Germania, cea mai mare din ultimii 40 de ani. Banii merg in landul Renania de Nord-Westfalia


Gigantul tehnologic Microsoft a anuntat joi ca intentioneaza sa investeasca aproape 3,3 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari) in extinderea prezentei sale in Germania, transmite Deutsche Welle.

Investitia va fi destinata dublarii capacitatii „infrastructurii de inteligenta artificiala si a centrelor de date” ale Microsoft in aceasta tara din UE, a declarat vicepresedintele Brad Smith, la Berlin, in cadrul unui eveniment cu cancelarul Olaf Scholz.

Pe langa inteligenta artificiala (AI), compania vrea sa isi stimuleze aplicatiile de cloud computing, a declarat Smith la Berlin.

Germania se afla „in mod constant in prima linie” a progresului tehnologic, a spus Smith. Dar sufera de o lipsa de competente in materie de inteligenta artificiala.

Investitia Microsoft ar „contribui la crearea unei infrastructuri care sa ajute economia germana sa continue sa utilizeze inteligenta artificiala si sa dezvolte baza de competente pentru a ocupa locurile de munca necesare”, potrivit…

Citeste continuarea pe www.aktual24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Ne vom lua cetățenia în alte țări

O hotărâre recent adoptată de preşedintele Volodimir Zelensky îi obligă pe bărbați să se întoarcă în Ucraina dacă…