INTERVIU. „Americanii și britanicii au trecut la o campanie agresivă de bombardament a rafinăriilor din România, dar numai după ce s-au consultat cu sovieticii”



Un istoric american dezvăluie cum a fost planificată în orb bombardarea Ploieștiului în 1943 și de ce au vizat Aliații ținte civile din orașe și pe refugiații care fugeau de pe linia frontului.

În urmă cu 80 de ani – în ceea ce avea să fie ultima etapă tragică a celui de-al doilea război mondial – Aliații puneau la punct ultimele detalii privind campania aeriană împotriva României. Primul atac care a avut un efect psihologic devastator s-a petrecut la începutul lunii aprilie 1944. Atunci, bombardierele americane au lansat asupra Bucureștiului 860 de tone de bombe. Până în 19 august 1944, Aliații au desfășurat 33 atacuri de zi și 15 atacuri de noapte, soldate cu 7.693 de morți și 8.000 de răniți. 30.000 de clădiri distruse sau avariate. 

Istoricul Luke Tuxal

Luke Tuxal (foto stânga) e un istoric militar american, care și-a obținut în 2018 doctoratul la Universitatea din North Texas studiind campaniile aeriene americane din Europa în timpul…

Citeste continuarea pe pressone.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema