În România, pacienții bolnavi de cancer se luptă și cu statul pentru viață. Cum a câștigat Roxana la tribunal dreptul la medicamente gratuite


Zeci de pacienți bolnavi cronic din România au dat statul în judecată și și-au câștigat apoi în instanță dreptul la tratament decontat de stat. Printre ei sunt și bolnavi de cancer, ale căror costuri cumulează mii de euro lunar.

Roxana are 39 de ani, inginer în construcții și, de șapte ani, mamă. În decembrie 2020 a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer ovarian, în urma unui control de rutină, care confirma prezența unui chist. 

Medicii i-au spus că nu „este nimic grav”, dar la doi ani de la apariția chistului deja trecuse prin toate tratamentele oncologice disponibile în România. Boala recidiva odată la câteva luni. A consultat specialiști din mai multe țări până a găsit un tratament potrivit tipului ei de cancer. 

În prezent urmează o terapie țintită, pe bază de medicamente, care în România o costă 5 mii de euro pe lună. După două luni achitate integral, Roxana a dat România în judecată, iar „judecătorul a constatat…

Citeste continuarea pe pressone.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema