Furtuna Ingunn este la fel de devastatoare precum un uraganO nou─â furtun─â puternic─â, Ingunn, va ajunge miercuri ├«n Europa, ciclonul fiind descris drept o adev─ârat─â “bomb─â” din cauza puterii sale devastatoare. Norvegia a declarat deja cod ro┼ču, relateaz─â La Libre Belgique.

“Ingunn” ├«┼či face apari┼úia ├«n plin sezon de furtuni ├«n Europa. De data aceasta, depresiunea atmosferic─â se ├«ndreapt─â spre Scandinavia, iar serviciile meteorologice norvegiene au avertizat celelalte ┼ú─âri europene, potrivit news.ro.

O astfel de furtun─â nu vine din senin. Acest tip de fenomen meteorologic apare atunci c├ónd exist─â diferen┼úe mari de temperatur─â, ceea ce este cazul ├«n prezent pe continentul european. ├Än sud, aerul este foarte bl├ónd, chiar cald, cu temperaturi de var─â ├«n Spania, de exemplu. ├Än nord, ├«n schimb, v├óntul aduce ger. Atunci c├ónd aceste dou─â extreme se ciocnesc, se creeaz─â un curent jet (jet stream) foarte puternic. Cu c├ót curentul jet este mai puternic, cu at├ót mai repede se poate…

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema