FT: UE va amenda, în premieră, Apple cu 500 de milioane de euro. Compania este acuzată că a blocat aplicațiile de streaming muzical să-și informeze clienții despre alternative mai ieftine de abonare, în afara App Store.


Uniunea Europeană va aplica prima sa amendă împotriva companiei Apple, pentru încălcarea legislației referitoare la accesul la serviciile de streaming muzical, au declarat pentru Financial Times cinci persoane care au cunoștință directă de ancheta autorităților europene. Aceasta se va situa în jurul valorii de 500 de milioane de euro și ar putea fi anunțată la începutul lui martie. 

Investigația a pornit în urmă cu cinci ani, după o plângere din partea Spotify, pentru a determina dacă Apple își folosește ecosistemul pentru a-și favoriza propriul serviciu de streaming muzical, în defavoarea altora, și dacă se face, astfel, vinovată de abuz de poziție dominantă și alte practici anticoncurențiale.

Apple poate face apel, dar pentru moment a precizat că va răspunde preocupărilor și va promova concurența loială. A mai adăugat că “App Store a ajutat Spotify să devină cel mai important serviciu de streaming muzical din Europa. Sperăm…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Portret de candidat: Gabriela Firea

La rubrica „Portret de candidat” ne propunem să aducem în fața cetățenilor informații relevante despre cei mai importanți…