Fostul preşedinte al Federaţie de Nataţie din Ungaria, condamnat la şapte ani de închisoare pentru că a comandat asasinarea unui rival în afaceri



Fostul preşedinte al Federaţiei Ungare de Nataţie, omul de afaceri Tamas Gyarfas, a fost condamnat, joi, la şapte ani de închisoare, pentru că a pus la cale uciderea unui antreprenor rival în 1998, relatează AFP.

Acuzatul, în vârstă de 74 de ani, a fost găsit vinovat de “instigare la crimă cu premeditare” de către Tribunalul Regional din Budapesta, care şi-a pronunţat verdictul în condiţii de maximă securitate, relatează News.ro.

Gyarfas, care a fost şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA) între 2013 şi 2017, a susţinut în timpul dezbaterilor de anul trecut că nu a avut “nimic de-a face” cu această afacere, care i-a “ruinat viaţa”.

Evenimentele datează din 11 februarie 1998, când Janos Fenyo, un magnat rival din domeniul mass-media, a fost împuşcat mortal cu o armă automată în timp ce se afla la un semafor în centrul Budapestei.

Autorul împuşcăturii, un slovac, a fost condamnat la închisoare pe viaţă în…

Citeste continuarea pe www.digifm.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema