Fostul lider al gruparii de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a devenit erou de banda desenata in Franta


Un roman grafic publicat recent in Franta readuce in atentie figura controversata a liderului gruparii de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Acesta apare pe coperta cartii de benzi desenate purtand pe piept logo-ul cu craniul si oasele incrucisate al grupului paramilitar Wagner pe care l-a fondat, iar silueta sa este prezentata pe un fundal stralucitor peste care se profileaza chipul lui Vladimir Putin.

Wagner, l’histoire secrete des mercenaires de Poutine („Wagner, istoria secreta a mercenarilor lui Putin”), realizat de jurnalistii de la Jeune Afrique Mathieu Olivier si Benjamin Roger, a fost publicat saptamana trecuta la editura franceza Les Arenes, anunta cotidianul Africa Report.

Sectorul infloritor al romanelor grafice s-a dovedit, in ultimul deceniu, un suport ideal pentru reportaje si anchete jurnalistice, permitand jurnalistilor sa recreeze scene care nu pot fi fotografiate si oferind un nou mod de a privi subiectele de actualitate.

Dupa cum subliniaza cei doi autori,…

Citeste continuarea pe www.aktual24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Scandal uriaș la Colegiul Goethe

A apărut sinteza raportului întocmit de Corpul de Control al Ministerului Educației, după ancheta la Colegiul Goethe. Controlul…