Financial Times: Statele arabe colaborează pentru crearea unui plan de oprire a războiului dintre Israel și Hamas și formarea unui stat palestinian, plan care ar putea fi făcut public în următoarele săptămâni.


Statele arabe elaborează un plan amplu, care include o inițiativă pentru a asigura încetarea focului și eliberarea ostaticilor din Gaza. Financial Times (FT) scrie că inițiativa ar putea asigura normalizarea relațiilor dintre Arabia Saudită și Israel, dacă acesta din urmă ar accepta crearea unui stat palestinian. Conform unui oficial arab de rang înalt, nenumit, este posibil ca planul să fie făcut public în următoarele săptămâni, scopul acestuia fiind de a încheia războiului dintre Israel și gruparea Hamas și de a evita izbucnirea unui conflict mai amplu în Orientul Mijlociu.

Oficialii arabi au discutat deja proiectul cu guvernul american și unele cabinete europene, întrucât proiectul include acordul națiunilor occidentale de a recunoaște în mod oficial un stat palestinian sau de a sprijini acordarea statutului de membru cu drepturi depline al ONU pentru palestinieni. “Adevărata problemă este că avem nevoie de speranță pentru palestinieni, nu…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema