Extrema dreaptă franceză condusă de Jordan Bardella, cotată cu un scor fără precedent la alegerile europene, dublu față de partidul lui Macron


Un sondaj nou arată că extrema dreaptă franceză e bine poziționată pentru a obține cel mai bun rezultat pe care l-a avut vreodată la alegerile pentru Parlamentul European (PE), potrivit Rador Radio România.

Adunarea Națională (RN) de extrema dreaptă condusă de europarlamentarul Jordan Bardella ar putea primi 33% din voturi, iar formațiunea Reconquête [„Reconchista”] e cotată cu 6%, conform sondajului realizat de firma de consultanță Portland Communications și pus la dispoziția Politico.

Ceea ce înseamnă că RN e cu mult înaintea alianței de centru Ensemble! care include și partidul Renaissance al președintelui Emmanuel Macron, coaliție cotată cu un jalnic 14%.

Sondajul a fost realizat online la finalul lui ianuarie – când Franța era în toiul protestelor de amploare ale fermierilor -, pe o „mostră reprezentativă național și politic” de 1.034 persoane.

Sondajul a fost repetat pe mostre de mărimi similare din Italia,…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Drept la replică –

Pentru că titlul dumneavoastră era incorect la acea vreme (”Consilierul primarului din Târgu Mureș, Mark Christian Hermann a…