Elveția. Ucraina și România au început, la Davos, negocierile pentru un acord bilateral de securitate, la nivel de parteneriat strategic. 


Presa ucraineană scrie că delegația României, condusă de secretarul de stat din Ministerul de Externe Iulian Fota, a început discuțiile cu o delegație ucraineană condusă de șeful Biroului Președintelui Ucrainei. Discuțiile dintre cele două țări vecine marchează, de asemenea, ridicarea relațiilor bilaterale la nivelul de parteneriat strategic, scrie PravdaUA.

“În mod logic, acest demers reprezintă o continuare a acordurilor la care s-a ajuns în urma convorbirii telefonice dintre președintele Ucrainei și omologul său român, din 9 ianuarie 2024, și este un pas spre punerea în aplicare a declarației comune a celor doi lider, din 10 octombrie 2023”, a transmis Biroul Președintelui Ucrainei.

Volodimir Zelenski și Klaus Iohannis au convenit, în urma vizitei din 10 octombrie 2023 a președintelui ucrainean la Palatul Cotroceni, dezvoltarea relației dintre România și Ucraina la nivel de parteneriat strategic. Zelenski a solicitat atunci ajutor…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema