Economica.net – EXCLUSIV Cele mai mari schimbări RCA, în vigoare din aprilie 2024. Cum va arăta noul bonus-malus, în câte rate vei putea cumpăra RCA și cum îți reduci prețul folosind franșiza, sistem în premieră

Sistemul bonus-malus se va schimba substanțial, prin lărgirea ariei de aplicare și diversificarea criteriilor în ambele sensuri, în timp ce asigurătorii vor fi obligați să pună la dispoziția șoferilor care solicită acest lucru atât plata în rate a RCA (în premieră, va fi vorba de până la 12 rate!) cât și aplicarea unei franșize, ca la CASCO, ce va permite reducerea primelor.

Sunt cele trei modificări, dintr-un mai amplu proiect demarat de ASF, cu care începem astăzi o serie de materiale rezultate în urma unui interviu acordat Economica de căre vicepreședintele ASF pentru asigurări, Sorin Mititelu. Înainte de a trece la cele trei modificări importante ale regulilor RCA precizăm că, potrivit lui Mititelu, pachetul legislativ este încă în discuție, dar autoritățile își propun să îl adopte cel târziu până la finalul lunii martie anul acesta, primele măsuri urmând să intre în vigoare la începutul lui aprilie.

„Decizia este…

Citeste continuarea pe www.economica.net

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema