Drepturile românilor la ghișeul instituțiilor publice. Modificarea legislativă care ar putea trimite funcționarii publici după gratii: ”Exclus nu este”



Ghișee ANAF FOTO / Ziarul Lumina

Codul Penal se schimbă foarte des în România și în timp ce legiuitorii spun că aduc îmbunătățiri, cei care trebuie să îl pună în practică văd aceste schimbări ca pe o corvoadă. Un domeniu în care anul trecut, în 2023, s-au făcut modificări legislative, este cel al funcționarilor publici. O corelare a faptelor pentru care cineva poate fi acuzat de abuz în serviciu poate reprezenta o salvare pentru cei care apelează la instituțiile statului.

Mai exact, forma modificată prevede că angajații care nu își îndeplinesc obligațiile către mai multe entități ar putea face închisoare, pedeapsa fiind de la 2 la 7 ani.

Ziare.com a întrebat profesioniștii din domeniul juridic dacă avem deja precedent în România pentru astfel de plângeri. Mai exact, dacă am putea ca, în urma unui comportament inadecvat din partea funcționarului public la un ghișeu ANAF sau la primărie, să mergem în justiție.

“Exclus nu este. De…

Citeste continuarea pe ziare.com

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema