Disputele Israel-SUA privind un stat palestinian se adâncesc / Borrell: Israelul a creat și finanțat Hamas pentru a împiedica crearea unui stat palestinian



Israelul duce sâmbătă lupte violente în Fâșia Gaza, unde Hamas a raportat peste 160 de morți în ultimele 24 de ore, pe fondul disensiunilor dintre guvernul israelian și aliatul său american cu privire la crearea unui posibil stat palestinian, potrivit AFP.

Joe Biden si Benjamin NetanyahuFoto: White House Photo / Alamy / Profimedia Images

La începutul zilei de sâmbătă, un corespondent al AFP a semnalat tiruri intense de artilerie și lovituri aeriene, în special în sectorul Khan Younès, în sud, devenit epicentrul operațiunilor militare după o primă fază în nordul teritoriului.

Trupele israeliene, sprijinite de forțele aeriene și navale, distrug „infrastructuri teroriste” în întreaga fâșie de coastă și au lovit lansatoare de rachete în Khan Younès, potrivit armatei.

Mișcarea islamistă palestiniană Hamas, care se află la putere în Gaza din 2007, a raportat lupte violente în nordul teritoriului palestinian asediat și devastat.

În…

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema