Directorul Direcției Vamale București, reținut de DNA pentru luare de mită, alături de mai mulți funcționari din subordine. Sunt acuzați că cereau bani și bunuri pentru a permite transporturi de mărfuri contrafăcute și comercializarea lor în magazine.


Potrivit DNA, în cursul anului 2023, în contextul efectuării unor controale, Cernat Alexandru, Marin Marius, Teianu Nicolae-Ștefan, Vulcan Marian-Vladimir și Gheorghe Demetrius, funcționari vamali în cadrul Autorității Vamale Române și în cadrul Direcției Regionale Vamale București, ar fi pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, care-și desfășurau activitatea în mai multe centre comerciale din București și Ilfov, sumele totale de 60.600 de lei, 11.500 de dolari, 600 de euro, 408 perechi (51 baxuri) de ghete sport și o mie de parfumuri contrafăcute.

În schimb, cei cinci inculpați nu au mai întocmit sesizări penale cu privire la problemele constatate în urma controalelor la firmele respective.

De asemenea, procurorii DNA mai informează că “în cursul zilei de 10 ianuarie 2024, în scopul îngreunării cercetărilor ce se desfășurau într-un dosar penal, inculpații Petrof Paul (director al Direcției Regionale Vamale București)…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema