Deșteptarea: Italia s-a împărțit în două, după ce un italian a lansat pizza cu ananas


Un bucătar faimos italian a lansat o pizza cu ananas, ceea ce a creat haos în Italia. E vorba de Gino Sorbillo, un creator de pizza care a început în Napoli, pe așa numita Via delle Pizze, și are acum 21 de restaurante în toată lumea. Cel din Napoli e și în Ghidul Michelin.

Recent, a lansat pizza cu ananas, pe care mulți italieni o privesc ca o oroare și o abatere impardonabilă de la tradiție. Dar Gino Sorbillo spune că rețetele evoluează și că trebuie să avem curiozitate în privința mâncării, să încercăm mereu lucruri noi.

În rețeta lui Gino Sorbillo, ananasul este copt separat și apoi răcit. Pe blatul de pizza nu mai pune sos de roșii. El spune că e suficientă aciditatea ananasului și nu mai e nevoie și de cea a roșiilor. Deci pune ananas copt, brânză provolone afumată, ulei extravirgin de măsline și frunze proaspete de busuioc, apoi bagă pizza la cuptor.

Când scoate pizza, adaugă fulgi de brânză…

Citeste continuarea pe www.europafm.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema