descoperirea de noi particule care ar putea revoluționa înțelegerea fizicii și a modului în care funcționează Universul



Oamenii de știință de la cel mai mare accelerator de particule din lume, situat în Elveția, au înaintat propuneri pentru un nou instrument mult mai mare. Scopul este de a descoperi noi particule care ar putea revoluționa înțelegerea fizicii și a modului în care funcționează Universul.

Dacă va fi aprobat, noul sistem ar fi de trei ori mai mare decât aparatul existent. Cu toate acestea, au fost exprimate îngrijorări cu privire la prețul de 12 miliarde de lire sterline, criticii descriind cheltuielile ca fiind „nesăbuite”.

Banii ar proveni de la țările membre ale Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), inclusiv Marea Britanie, ceea ce i-a determinat pe unii experți să pună la îndoială sensul economic al unei astfel de investiții.

Large Hadron Collider (LHC) a obținut cel mai mare succes al său prin detectarea unei noi particule cunoscute sub numele de bosonul Higgs în 2012. Cu toate acestea, vânătoarea a…

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Vorbim despre 3 miliarde de euro

Investiţia uriaşă va fi realizată cu fonduri europene. „Operaţionalizăm azi şi cea mai mare investiţie pentru tranziţia energetică.…