De ce nu-și permit tinerii din România o locuință? Statul nu construiește, iar dezvoltatorii imobiliari și speculanții profită


Prețurile caselor și chiriilor din România au crescut constant după ce economia globală a început să-și revină din Marea Recesiune (criza financiară din 2008). Tot mai mulți tineri din România constată că devine tot mai dificil să spere la o locuință pe care să o numească „a lor”. 

PressOne a analizat cauzele acestei crize a locuirii și a încercat să vadă ce soluții s-ar putea implementa pentru a ameliora scumpirile din ultimii ani. 

„Îmi dau seama că ăsta nu e spațiul meu, sunt într-o tranziție. Cred că mă ajută mai mult psihic, știi? Să am o senzație de stabilitate”, spune Dana, o tânără de 32 de ani din București, când o întrebăm de ce s-a hotărât tocmai acum să-și caute o casă. 

Curiozitatea noastră pornește de la două întrebări. Dacă ești un salariat relativ tânăr, locuiești într-un oraș mare din România și vrei să-ți cumperi o casă, îți permiți s-o faci? Dar dacă stai în chirie cu mai mulți colegi…

Citeste continuarea pe pressone.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema