De ce a devenit cel mai popular om din Ucraina o problemă pentru Zelenski. Kievul a informat Casa Albă că intenţionează să îl demită pe comandantul armatei



Generalul Valeri Zalujnîi este un erou național pentru ucraineni, după ce a respins primul val al invaziei lui Vladimir Putin la periferia Kievului.

Dar, după doi ani de război, eșecurile de pe câmpul de luptă și geloziile politice din capitală i-au deteriorat relația cu președintele Volodimir Zelenski. Săptămâna aceasta, președintele a încercat – și nu a reușit – să îl forțeze pe șeful armatei să plece, trăgând cortina peste o ruptură dăunătoare în centrul efortului de război din Ucraina, scrie Bloomberg.

Disputa lor ajută la explicarea indeciziei în ceea ce privește strategia militară care îi îngrijorează pe oficialii de la Washington și adaugă un element nedorit de incertitudine într-un moment în care ajutorul militar american este în pericol, trupele duc lipsă de muniție, iar Rusia este din nou în ofensivă.

Zelenski ar putea pur și simplu să-și concedieze generalul, iar acesta ar putea fi sfârșitul jocului. Un diplomat european…

Citeste continuarea pe ziare.com

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema