Danemarca. Prințul Frederik este încoronat astăzi la Palatul Christiansborg din Copenhaga și va deveni Regele Frederik al X-lea, într-o ceremonie discretă, fără transmisiuni în direct. În piața din fața clădirii este programat un protest antimonarhic.


Conform tradiției daneze, premierul Mette Frederiksen va ieși duminică după-amiază la balconul Palatului Christiansburg din Copenhaga pentru a anunța noul monarh, în fața unei mulțimi de oameni. Însă, în piața din fața clădirii parlamentului danez, unde are loc ceremonia, grupul anti-monarhie “Republic Now” a organizat un protest.

Încoronarea noului monarh danez va fi discretă și modestă în comparație cu spectacolul organizat, de exemplu, de Marea Britanie. În ciuda acestui fapt, pentru că sondajele recente continuă să arate un sprijin public puternic pentru monarhie, se așteaptă ca piața din fața clădirii Parlamentului să fie plină de oameni care vor să-l vadă pe noul rege, nu numai de anti-monarhiști. 

Monarhia daneză este una dintre cele mai vechi din Europa, datând de mai bine de 1.000 de ani, dar nu există un moment tradițional de încoronare, singurul moment cert fiind intervenția premierului la balconul Palatului…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema