Cumularea pensiei cu alte venituri! Legislația se schimbă din septembrie. Toți pensionarii trebuie să știe



Legislația actuală a pensiilor oferă pensionarilor posibilitatea de a cumula pensia pentru limită de vârstă cu diverse venituri, fără a stabili o limită de valoare.

Totuși, o schimbare semnificativă se anunță odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, programată pentru septembrie 2024. În acest articol, vom explora cum se schimbă regulile privind cumulul pensiei cu alte venituri în lumina noilor prevederi legislative.

Conform legii pensiilor în vigoare (Legea 263/2010), pensionarii au dreptul să cumuleze pensia pentru limită de vârstă cu venituri provenite atât din activități dependente (salarii), cât și din activități independente (PFA-uri, drepturi de autor, chirii, dividende etc.). Persoanele pensionate anticipat sau anticipat parțial pot cumula veniturile doar din activități independente.

Cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor (Legea 360/2023) din toamnă, se impun câteva modificări semnificative. Noul cadru legal stabilește…

Citeste continuarea pe www.news18.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Ciulinii Bărăganului – HotNews.ro

Și atunci… ce e libertatea?, film din anul 2020 al regizorului Andrei Zincă, rememorează, grație naratorului Emil Bazan,…