Cum te inspiră Norvegia pentru colectarea selectivă?România urmează exemplul Norvegiei pentru colectarea selectivă a deșeurilor.Noile centre municipale de colectare deșeuri apar în 2024.Centrele sunt dedicate colectării separate a deșeurilor reciclabile și biodeșeuri.

România urmează exemplul Norvegiei, iar anul acesta vom implementa 13 centre de colectare a deşeurilor. Ionut Tudorache, director general Salubritate Tulcea, îți explică exemplul Norvegian. „În Norvegia, în primul rând am văzut un sistem de management al deșeurilor unitar. Adică el este aplicat la nivel de toată țara. Și este urmărit la nivel de toată țara. Versus România unde avem implementate mai multe tipuri de sisteme, ceea ce face mai greu de aplicat o strategie națională și să fie mai greu de urmărit”, spune Tudorache.

Vor fi 13 centre de mari dimensiuni gestionate de autoritățile locale din Brașov, Ploiești, Buzău, Iași, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Constanța, Tg. Mureș, Galați. Proiectul este gestionat…

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema