CRONICA UNEI EVADĂRI. Cum A Fugit O Româncă De Soțul Agresiv Dintr-o țară Arabă, Unde E Respectată Șaria. „Nu Era Garantat Că Va Urca în Avion, A Fost Cumplit”



Potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite, cel mai nesigur loc pentru o femeie este acasă, pentru că majoritatea femeilor sunt ucise de parteneri sau de persoane din familie. 
De asemenea, aproape o treime dintre femeile între 15 și 49 de ani au spus că au fost victimele unei forme de abuz fizic sau sexual din partea partenerului. 

Era vineri, 19 ianuarie 2024, când o femeie a contactat-o pe Adriana Mureșan, fondatoarea Asociației RoOmenia-Voluntari în Europa, să-i spună despre cazul disperat al Luciei.

Aceasta e plecată din România de 20 de ani și de 12 s-a mutat în Emiratele Arabe Unite, unde s-a căsătorit și a avut doi copii. În scurtă vreme, relația a început să se deterioreze și s-a ajuns la violență domestică. În ciuda ușilor care i se închideau în față, a documentat toate actele de agresiune prin reclamații, plângeri la poliție, certificate medico-legale, solicitări de ajutor la diferite instituții și cele șapte…

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema