Criză pe piața forței de MUNCĂ în România. Angajatorii oferă salarii „de medici” pentru „ucenici” dar nu găsesc angajați. „Acum toți sunt trapperi”



România se confruntă cu o criză tot mai accentuată a forței de muncă, iar această situație se agravează și mai mult pe fondul migrației masive a românilor calificați către alte țări, unde speranțele unui trai mai bun cu salarii mai mari și condiții de dezvoltare sunt evident mai mari.

Dacă în anii trecuți, angajatorii români apelau la tertipuri de genul „sunt 20 la ușă care îți vor postul” pentru a suprima cerințele de creștere a salariilor pentru angajații lor, acum „bate vântul” la ușile lor.

Un paradox al acestei crize este reprezentat de faptul că în țară există joburi bine plătite, dar angajatorii se lovesc de lipsa de interes a potențialilor angajați.

În domeniul construcțiilor, patronii sunt disperați să găsească forță de muncă, chiar și cu salarii care depășesc media. Un antreprenor a recunoscut că oferă un salariu între 180 și 200 de lei pe zi pentru un începător care nu are experiență în meserie,…

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema