conține multe proteine și foarte puține grăsimi, Omega-3, calciu, iod, vitaminele E și B



Așadar, dacă pentru străinătate racul se păstrează în meniuri, oare de ce l-om fi uitat noi? Nu de alta, dar creveții sunt la loc de cinste în meniurile restaurantelor mai mult sau mai puțin celebre.

Carnea crustaceului conține multe proteine și foarte puține grăsimi, iar acestea din urmă sunt chiar Omega-3. În plus, vorbim și de alte substanțe nutritive, cum ar fi calciu, iod, vitaminele E și B. Pe scurt, racul este un produs dietetic unic, iar carnea lui are și un gust excelent.

Deși se spune că e de preferat să îi consumăm în lunile cu R, probabil povestea a fost împrumutată de la puii de baltă, nu de alta, dar nu prea sunt raci în perioadele respective. De fapt, cea mai bună perioadă a anului pentru pescuit ori recoltat este din mai până în octombrie. 

În ianuarie sau februarie, toate artropodele sunt în ascunziș, din cauza frigului, așa că pescuitul este neproductiv, ca urmare și consumul. Din februarie și…

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema