Comisia Europeană propune reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 90%, până în 2040. Instituția a renunțat la ținta pentru sectorul agricol și la alte măsuri-cheie în domeniu.


Recomandarea executivului european vine într-un moment în care politicile de mediu sunt intens contestate de către agricultorii din mai multe țări membre. Aceștia din urmă susțin că regulile sunt prea stricte și că nu pot ține pasul cu fermierii din țările cu legi mai relaxate. Totodată, anunțul a fost precedat de renunțarea la un proiect de lege privind reducerea utilizării pesticidelor.

Executivul european a renunțat la pasaje-cheie din propunerile pentru sectorul agricol, sub presiunea intensă din partea fermierilor. Dacă “toate sectoarele” ar trebui să contribuie la efortul general, a fost eliminată mențiunea despre o reducere cu 30% în sectorul agricol, în 2040 față de 2015. În plus, lipsesc și recomandările ca cetățenii să mănânce mai puțină carne și impulsul pentru renunțarea la subvențiile pentru combustibilii fosili.

Comisarul european pentru climă a declarat că obiectivul pentru 2040 este unul de tranziție, întrucât…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema