Comisia Europeană își Va Prezenta, în Trei Săptămâni, Strategia în Domeniul Industriei De Apărare, Anunță Ursula Von Der Leyen



„Europa trebuie să își consolideze baza industrială. (…) Sunt o transatlantistă convinsă și, în același timp, trebuie să construim o Europă puternică, iar aceste lucruri merg mână în mână”, a declarat von der Leyen, în cadrul unui panel la Conferința de securitate de la Munchen.

Ea a precizat că propunerea vizează creșterea cheltuielilor pentru apărare, pentru ca UE să „cheltuiască cu cap” prin achiziții comune și acorduri menite să ofere predictibilitate industriei și o mai bună interoperabilitate între forțele armate europene. Propunerea mai prevede și concentrarea cheltuielilor în Europa pentru a păstra „locuri de muncă bune” pentru contribuabilii care vor suporta costurile.

Ea a adăugat că Ucraina trebuie să fie integrată în programele de apărare ale Europei, deoarece Rusia „depășește Ucraina” prin numărul de soldați și prin „aruncarea de arme rapide și murdare produse în Coreea de Nord și Iran”.

În…

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema