Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene, au anunțat Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, după deciziile agreate miercuri dupa-amiaza în forurile de conducere ale celor două partide.

PSD și PNL vor candida pe liste separate la alegerile locale, urmând să facă alianță pentru cele europene. Voturile vor fi organizate pe 9 iunie.

„Decizia finală, dincolo de comasare, prevede ca la alegerile locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar la alegerile europarlamentare să existe o listă comună. A fost o decizie politică ce vizează stabilitatea țării, coerența actului de guvernare, și siguranța cetățenilor României. Românii își doresc stabilitate și liniște. Cred că este absolut necesar ca în anumite momente, partidele să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgoliu pentru interesul românilor și stabilitatea țării”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

 

Citiți și Sondaj: Două treimi dintre…

Citeste continuarea pe www.caleaeuropeana.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Predicile AUR, sub sutana BOR

Ingredientele partidului Alianța pentru Unirea Românilor sunt strâns legate de cele ale conducerii Bisericii Ortodoxe Române. Citeste continuarea…