Charles Michel s-a răzgândit și nu va mai candida la alegerile pentru Parlamentul European, din iunie. Anunță, în schimb, că se va concentra pe actuala funcție, de președinte al Consiliului European.


Charles Michel a anunțat că își retrage candidatura pentru alegerile europene din iunie și că intenționează să își încheie mandatul actual, de președinte al Consiliului European: “Nu vreau ca controversele să distragă atenția de la esențial și să dăuneze instituției pe care o prezidez și, prin urmare, proiectului european”, a motivat acesta, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare. 

“Alegerea mea a dat naștere unei atenții intense din partea presei și la speculații și, de asemenea, la reacții extreme – nu în cadrul Consiliului European, ci în afara acestuia – la perspectiva de a candida la alegerile europene, scurtându-mi mandatul și devansând cu câteva luni mandatul succesorului meu”, a mai menționat Michel.

Mandatul lui Michel se va încheia în luna noiembrie. În cazul în care ar fi fost ales în Parlamentul European, Michel ar fi fost obligat să demisioneze înainte de acest termen. În acest context, au…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema