Charles Michel nu mai candidează la europarlamentare/ Șefia Consiliului European, pentru care era vehiculat numele lui Iohannis, nu mai e vacantă înainte de termen/ ”Un eșec în găsirea unui succesor imediat ar fi dus la preluarea puterii de către Orbán”


Charles Michel nu mai participă la alegerile pentru Parlamentul European, transmit Financial Times și Reuters. Funcția de conducere a Consiliului European nu mai rămâne, deci, vacantă înainte de termen. Numele președintelui Klaus Iohannis a fost vehiculat în special dinspre social-democrați (G4Media a arătat aici de ce) ca potențial urmaș al lui Charles Michel.

Charles Michel va rămâne în funcție, la trei săptămâni după ce a anunțat că va candida la alegeri. În urma acestei schimbări, fostul prim-ministru belgian va continua să prezideze reuniunile la nivel înalt ale UE și să reprezinte opiniile celor 27 de lideri ai blocului comunitar și nu va demisiona înainte de sfârșitul mandatului său, în decembrie, așa cum ar fi fost obligat să facă pentru a ocupa un loc în legislativ după alegerile din iunie.

Decizia neașteptată survine cu șase zile înainte de un summit crucial al liderilor UE, în cadrul căruia se va decide…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema