Cea mai citită știre a săptămânii. Harta șanselor în viață. Care e situația din Mureș, Harghita și Covasna –


România este o țară a contrastelor. Speranța de viață, salariul, șansa de a găsi un job bun și rezultatele de la examene țin nu doar de cât muncim sau de cât noroc avem, ci și de posibilitățile care există în locul în care trăim. Iar diferențele sunt uriașe.

Pentru a crea o imagine în detaliu a regiunilor României și pentru a vedea care sunt cele mai bune județe ale țării pentru a te putea dezvolta, Libertatea a analizat mai multe date oficiale: rata de promovare de la Evaluarea Națională și Bacalaureat, rata șomajului, speranța de viață și salariul mediu net câștigat în fiecare județ. S-a folosit pentru asta un program de web scraping, adică un instrument automat de extragere a datelor, iar ulterior, s-au prelucrat informațiile cu o aplicație de analiză de date.

Dacă ești în MUREȘ…

Te poți aștepta la un salariu mediu net de aproximativ 4168 RON potrivit datelor INS pe septembrie 2023. Rata șomajului este de 2.93%….

Citeste continuarea pe www.punctul.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Şoc termic în România

După o perioadă de vreme capricioasă și temperaturi neobișnuit de scăzute pentru finalul lunii martie, românii primesc o…