Ce spune un expert în securitate cu privire la declarațiile controversate ale lui Donald Trump referitoare la NATO: „Un stres pozitiv”



Donald Trump a făcut, în ultima perioadă, mai multe declarații controversate cu privire la NATO. Fostul președinte american a insistat pentru alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, însă președintele Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, Ovidiu Raețchi, consideră acțiunile acestuia ca fiind „un stres pozitiv”.

Donald Trump, un „stres pozitiv” asupra NATO

Din 2022, la București, centrul organizează toate cursurile la care sunt prezenți experții NATO în domeniul rezilienței din toate statele Alianței. E-ARC oferă asistență în domeniul rezilienței misiunilor de sprijin UE din Moldova și Ucraina.

„Din ianuarie 2024, în urma aprobării în Guvern a Memorandumului privind internaționalizarea Centrului, am trecut într-o nouă fază, cea în care statele NATO, UE și o serie de parteneri ai celor două organizații (Australia, Japonia, Coreea de Sud, Republica Moldova etc) pot deveni state-membre în Centrul prezidat de România”, a explicat…

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema