Ce „recompense” primesc românii care vor efectua serviciul militar voluntar




Stagiul militar nu va fi obligatoriu, ci voluntar și poate să fie efectuat atât de bărbaţi, cât și de femei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani și care vor primi unele „recompense”, inclusiv de ordin financiar, se arată într-un proiect de lege elaborat de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

În prezent, acesta se află în curs de avizare la Ministerul Finanțelor, urmând să ajungă în Parlament pentru dezbatere, a declarat preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Laurenţiu Leoreanu.

Ce prevede proiectul de lege al MApN

Proiectul de lege al MApN prevede că stagiul militar nu va fi obligatoriu, ci voluntar. Se pot înscrie bărbaţi, dar și femei care au vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani. Durata este de patru luni și se are în vedere acordarea de stimulente financiare, adică „trei salarii medii brute pentru acea perioadă”.

„În Legea apărării sunt precizări cu privire la cei care pot să facă…

Citeste continuarea pe www.puterea.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Analiză FT: O parte a statelor lumii, inclusiv din Europa și America, introduc treptat taxe pe mașinile electrice și hibride, pentru că nu au găsit o soluție pentru pierderea veniturilor bugetare cauzate de un consum mai mic de carburanți. Numai anul trecut, încasările bugetare au scăzut, la nivel global, cu 10 miliarde de dolari, dar în următorul deceniu, pierderea va crește de 11 ori.

Financial Times a observat că numeroase state din lume au redus sau anulat facilitățile pentru achiziția de mașini…