Câți străini au solicitat cetățenia română, în 2023, câți au primit-o și câți au fost respinși. Care sunt condițiile obligatorii


Anul trecut, România a devenit patria a 630 de cetățeni străini care au depus jurământul, potrivit legii, pentru obținerea cetățeniei române. Ne referim aici la persoane care au obținut cetățenia română la cerere, nu prin redobândire (exemplul basarabenilor care solicită redobândirea cetățeniei, întrucât înaintașii lor au fost cetățeni români deportați).

Potrivit Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), alte 637 de cetățeni străini au depus cereri pentru obținerea cetățeniei, tot pe parcursul anului 2023, acestea fiind în curs de soluționare.

Condiții obligatorii

Autoritatea Națională pentru Cetățenie prevede o serie de condiții pentru obținerea cetățeniei pentru străini, și anume:

s-a născut şi domiciliază, la data cererii, pe teritoriul României sau, deşi nu s-a născut pe acest teritoriu, domicitiază în condiţiile legii pe teritoriut statului român de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit şi…

Citeste continuarea pe focuspress.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema