Casa Albă confirmă că are informații că Rusia dezvoltă o armă antisatelit. Afirmă că “acest lucru este îngrijorător”, dar precizează că “nu a fost încă desfășurată și nu reprezintă o amenințare imediată”.


“Aceasta nu este o capacitate activă care a fost folosită. Și, deși intenția Rusiei de a dezvolta această capacitate particulară este îngrijorătoare, nu a existat nicio amenințare imediată la adresa siguranței cuiva. Nu este vorba despre o armă care poate fi folosită pentru a ataca oameni sau pentru a provoca distrugeri fizice aici, pe Pământ”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, care nu a precizat dacă este vorba despre o armă nucleară, așa cum a relatat presa americană. 

La Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris afirmațiile oficialilor americani privind o nouă capacitate militară rusă drept “un șiretlic menit să determine Congresul american să sprijine ajutorul acordat Ucrainei”. Peskov a transmis că “este evident că Washingtonul încearcă să forțeze prin orice mijloace posibile Congresul să voteze proiectul de lege privind ajutorul acordat…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema