Cercetătorii dobrogeni au reușit să creeze o nouă rasă de capre pentru carne, prin încrucișarea țapului african cu capra autohtonă. Bucătarii și nutriționiștii spun că ar putea deveni o alternativă mai ieftină, mai savuroasă și mai sănătoasă pentru români.
După 14 ani de încercări, cercetătorii Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Constanța au inventat singura rasă de capre de carne din România, botezată Bocarp, scrie Adevărul.
Directorul instituției a explicat că ideea le-a venit cumva impusă de piață, de interesul economic din acest sector de activitate.
„iindcă de obicei capra era numită vaca săracului, ne-am gândit că, odată cu cerința mai mare de pe pe piață, să realizăm o rasă de caprine cu o producție de carne superioară raselor existente”, a declarat Radu Răducu, directorul institutului de cercetare.
Cum au…
Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro
Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News