BREAKING Articolul care prevede acordarea burselor de merit pentru „minimum 30% din elevii din fiecare clasă”, atacat la Curtea Constituțională de Avocatul Poporului, după ce elevi cu medii sub 4 au luat burse: Bursa de merit trebuie să fie expresia unei selecții bazate pe criteriul meritocrației

Avocatul Poporului anunţă, marţi, că a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu articolul din legea învățământului preuniversitar care prevede că bursele de merit se acordă pentru „minimum 30% din elevii din fiecare clasă”. Avocatul Poporului spune că această prevedere reglementează neconstituțional posibilitatea ca elevii cu note scăzute la învățătură să obțină burse de merit. “Bursa de merit trebuie să fie expresia unei selecții bazate pe criteriul meritocrației”, se menționează în sesizare.

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională articolul din legea învățământului preuniversitar care prevede că bursele de merit se acordă pentru „minimum 30% din elevii din fiecare clasă”.

Această prevedere reglementează neconstituțional posibilitatea ca elevii cu note scăzute la învățătură să obțină burse de merit.

Potrivit documentului “din analiza articolului 108 alin. (12) lit. a)…

Citeste continuarea pe www.edupedu.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema