Bloomberg: România a informat membrii NATO că intenționează să-l desemneze pe Klaus Iohannis drept candidat pentru funcția de secretar general al Alianței. Azi, SUA și UK și-au manifestat susținerea pentru ca premierul olandez Mark Rutte să preia mandatul lui Stoltenberg.


Mai mulți oficiali europeni au declarat pentru Bloomberg că România a informat aliații din NATO că intenționează să-l desemneze pe președintele Klaus Iohannis drept candidat pentru funcția de secretar general al alianței. Totuși, oficialii nu au fost numiți. Mandatul actualului secretar general, Jens Stoltenberg, se încheie la 1 octombrie. 

Biroul de presă al Administrației Prezidențiale a fost contactat de Bloomberg pentru un punct de vedere, însă nu a răspuns. În această seară, purtătorul de cuvânt al guvernului român a transmis, public, că nu deține informații: “Este un subiect de interes nu numai în România, evident, dar în clipa de faţă în numele Guvernului nu am date pentru a comunica pe acest subiect”, a transmis Mihai Constantin. Separat, un purtător de cuvânt al lui Mark Rutte a afirmat că este rolul celor 31 de țări membre ale NATO să aleagă succesorul lui Jens Stoltenberg.

Intrarea lui Iohannis în cursa pentru șefia…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema