BLOOMBERG: România a anunțat în mod oficial aliații NATO că îl propune pe Klaus Iohannis în funcția de secretar-general al NATO. Statele Unite, Marea Britanie și Franța au anunțat că îl susțin pe premierul olandez Mark Rutte


România a anunțat în mod oficial aliații NATO că îl propune pe președintele Klaus Iohannis în funcția de secretar-general al NATO, au transmis surse guvernamentale pentru G4Media.ro.

Informația a fost dezvăluită de către jurnalista Bloomberg, Jennifer Jacobs, corespondent la Casa Alba, într-o postare pe X.

„Romania i-a notificat pe ceilalti membri NATO ca intentioneaza sa il nominalizeze pe presedintele tarii, Klaus Iohannis, drept candidat pentru functia de secretar general al NATO. Va complica efortul celorlalti aliati de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”, a scris Jacobs pe X.

Statele Unite, Marea Britanie și Franța au anunțat joi că îl susțin pe premierul olandez Mark Rutte pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg în funcția de secretar general al NATO, un semnal care îl plasează pe politicianul olandez într-o poziție de forță pentru a obține postul, scrie Reuters.

Citeste continuarea pe flux24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema