Baza din Mihail Kogălniceanu e gândită să facă față celor mai urâte scenarii posibileÎn România se construiește cea mai mare bază NATO din Europa, ceea ce scoate în evidență importanța strategică a regiunii Mării Negre și atrage amenințări de la Moscova, scrie Neue Zürcher Zeitung.

Mai întâi se fac străzi de acces și se dezvoltă o infrastructură pentru distribuția energiei electrice. La Mihail Kogălniceanu, pe o suprafață de 2800 de hectare, lângă deja existenta bază NATO, o să apară în curând un adevărat oraș, în care vor trăi zece mii de militari din mai multe state aliate, împreună cu familiile lor. Așa cel puțin reiese din amploarea proiectului, evaluat de presa care a relatat de la fața locului, de pe șantier.

Ecourile nu au întârziat în presa internațională, iar Neue Zürcher Zeitung este doar cea mai recentă publicație occidentală care a scris despre subiect.

De mulți ani au tot cerut românii suplimentarea trupelor NATO, de preferință americane, în apropierea țărmului lor al Mării Negre. Și,…

Citeste continuarea pe ziuanews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema