Bani în plus pentru opt milioane de viitori pensionari! Aceștia vor primi sume mai mari în conturiVești bune pentru peste opt milioane de viitori pensionari români. Aceștia vor primi mai mulți bani în conturi.

Cei șapte administratori de fonduri de pensii private obligatorii (Pilonul II) au comunicat oficial participanților la sistem, care depășesc 8 milioane de salariați, că sumele din conturile acestora vor înregistra creșteri, prin majorarea părții din contribuția la asigurările sociale de sănătate (CASS) alocată sistemului cu administrare privată.

În plus, cei care vor primi efectiv pensia vor beneficia de un venit mai mare, deoarece baza de impozitare se va reduce semnificativ.

Și asta deoarece, începând cu 1 ianuarie 2024, au fost implementate două modificări semnificative în ceea ce privește regimul sistemului de pensii administrat privat din România. Este vorba despre majorarea contribuției de la 3,75% la 4,75% din salariul brut și reducerea bazei de impozitare pentru cei care ating vârsta pensionării și încasează suma din cont,…

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Şota Rustaveli – Homer din Caucaz

În perioada 2006-2011, când eram Ambasador al României în Georgia, treceam deseori pe bulevardul central al Capitalei Tbilisi,…