Autorităţile ruse i-au dat mamei lui Navalnîi un ultimatum de 3 ore pentru a-l înmormânta fără public. Cum au încercat să o discrediteze pe soția opozantului



O purtătoare de cuvânt a opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a decedat în închisoare la 16 februarie, a declarat vineri că autorităţile ruse i-au spus mamei sale că acesta va fi înmormântat în colonia penală în care a murit, dacă ea nu va fi de acord, în termen de trei ore, să îl îngroape fără o înmormântare publică, relatează Reuters.

Navalnîi, cel mai cunoscut opozant politic al preşedintelui Vladimir Putin, a murit subit în urmă cu o săptămână în colonia penitenciară din Arctica unde îşi ispăşea pedepse cu închisoarea care totalizau peste 30 de ani, potrivit News.ro. 

Mama sa, Liudmila, în vârstă de 69 de ani, a cerut de câteva zile ca autorităţile să-i predea trupul pentru a fi înmormântat într-un mod care să le permită prietenilor, familiei şi susţinătorilor săi să-şi prezinte omagiile.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmîş, a postat pe X: “În urmă cu o oră, un anchetator a sunat-o pe mama lui…

Citeste continuarea pe www.digifm.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

România trece la ora de vară

România trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar CFR Călători a anunţat cum…