Australia. Alerte de caniculă extremă în mare parte a teritoriului. Temperaturile pot urca până la 48 de grade Celsius. Riscul de incendii de vegetație este crescut, pe fondul fenomenului climatic El Nino.


Alertele de caniculă extremă – cel mai înalt nivel de pericol, sunt în vigoare pentru a doua zi, în anumite părți din Australia de Vest și de Sud, în timp ce zonele din Queensland, New South Wales și Teritoriul de Nord se află sub avertismente de caniculă severă.

În orașul minier Pilbara Paraburdoo, a fost prognozată o temperatură maximă de 48 de grade Celsius, cu peste 7 grade peste media maximă din ianuarie. Recordul de temperatură pentru Australia a fost înregistrat pe 13 ianuarie 22, când pe aeroportul Onslow din Pilbara au fost 50,7 grade Celsius.

Condițiile au crescut riscul de incendii de vegetație în unele zone, a spus meteorologii, deoarece Australia resimte fenomenul El Nino, asociat în mod obișnuit cu cicloane și secetă.

În timpul “verii negre” dintre 2019 și 2020, în urma incendiilor de vegetație care au devastat țara, au murit 33 de oameni și milioane de animale, și au ars peste 20 de milioane de hectare.

Sursă:…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema