Atac cu drone asupra unei baze americane din Iordiania. UPDATE: Bilanțul victimelor continuă să crească. Sunt trei morți și 34 de răniți. Acțiunea a fost revendicată de o miliție proiraniană și este probabil cel mai grav incident din ultimii patru ani care implică forțe americane.


UPDATE, luni, ora 7.30.

Iranul neagă orice implicare în atacul mortal cu drone asupra bazei americane din Iordania, după ce președintele american Joe Biden a indicat milițiile proiraniene ca fiid responsabile și a promis că “va exista un răspuns”.

Într-o declarație publicată de agenția de presă de stat Irna, misiunea Teheranului la ONU spune că “Iranul nu a avut nicio legătură și nu a avut nimic de-a face cu atacul asupra bazei americane. Există un conflict între forțele americane și grupurile de rezistență din regiune, care răspund reciproc la atacuri”.

UPDATE: Un nou bilanț indică trei morți și 34 de răniți, însă oficialii americani avertizează că cifrele ar putea crește în continuare. Soldații răniți, marea lor majoritate rezerviști care asigurau o bază logistică, sunt în curs de evaluare medicală pentru a verifica dacă aceștia au suferit “leziuni cerebrale”. Drona kamikaze a lovit în apropierea locuințelor…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema