Armă nucleară în spaţiu. S-a dat alerta maximă


Înalţi responsabili americani au anunţat miercuri că SUA se confruntă cu o nouă „ameninţare gravă” pentru securitatea lor, care potrivit media este legată de capacităţile militare ale Rusiei, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Într-un comunicat enigmatic, preşedintele republican al comisiei de informaţii a Camerei Reprezentanţilor, Michael Turner, a transmis că le-a solicitat membrilor Congresului să treacă în revistă „informaţii în legătură cu o gravă ameninţare pentru securitatea naţională”, pe care nu a precizat-o.

NBC şi CNN, care citează surse neidentificate, vorbesc despre capacităţi militare ruse „extrem de îngrijorătoare”. ABC a informat că Moscova ar avea intenţia de a plasa o armă nucleară în spaţiu pentru a fi utilizată împotriva sateliţilor.

„I-am cerut preşedintelui (Joe) Biden să declasifice toate informaţiile în legătură cu această ameninţare astfel încât Congresul, guvernul şi…

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Ucrainenii trimit întăriri la Avdiivka

Trupe ucrainene au fost „redistribuite urgent” pentru a întări garnizoana din Avdiivka, oraș transformat în epicentrul luptelor din…