Aproape 40.000 de tone de deşeuri electronice au fost colectate de Environ anul trecut



De la roboţi care înlocuiesc sau simplifică munca umană, dispozitive smart de control al locuinţelor de la distanţă, echipamente de divertisment şi până la instrumente de îngrijire personală, jucării sau chiar ţigări electronice, astăzi echipamentele electrice au devenit parte integrantă a vieţii moderne.

Potrivit datelor Eurostat, piaţa europeană a echipamentelor electrice şi electronice a crescut cu 85% în ultimii 8 ani, ceea ce a dus implicit la creşterea cantităţii de deşeuri tip DEEE. În România, doar la nivelul anului 2021, ultimul pentru care există date, au intrat pe piaţă 13,8 kg de echipamente electrice şi electronice pe cap de locuitor, media europeană fiind de 23,7 kg/cap de locuitor. În medie, un european deţine 74 de dispozitive electronice dintre care cel puţin 13 sunt nefolosite (dintre care 4 sunt stricate şi 9 sunt în stare de funcţionare), potrivit WEEE Forum.

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești

O nouă expoziție tematică „𝗩𝗲𝗰𝗵𝗶 𝗰𝗮̆𝗿𝘁̦𝗶 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗶 𝗰𝘂 𝘀𝘁𝗲𝗺𝗲 𝗱𝗼𝗺𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗶 𝘀̦𝗶 𝘀𝘁𝗶𝗵𝘂𝗿𝗶 𝗽𝗼𝗲𝘁𝗶𝗰𝗲𝘀̦𝘁𝗶” dedicată ilustrării evoluției grafice a…