Apple introduce o nouă funcție de securitate pe Iphone. După activarea “Stolen Device Protection”, va fi necesară scanarea feței/amprentei, pentru accesarea unor aplicații sensibile, din locații necunoscute.


Apple a lansat actualizarea IOS17.3, care introduce o nouă funcție de securitate pentru împiedicarea hoților să acceseze datele din ICloud sau din alte conturi importante, cum sunt cel bancar sau cel de mail. Concret, când funcția este activată, pentru efectuarea unor acțiuni, departe de locațiile în care telefonul este folosit de obicei (acasă sau la serviciu/școală) va fi necesară scanarea amprentei digitale sau a feței (Touch ID sau Face ID), în loc de introducerea codului telefonului.

Apple motivează că infractorii ajung, uneori, să păcălească oamenii să tasteze codul telefonului chiar de față cu ei, astfel că această formă de protecție nu mai este suficientă. Pentru a activa Stolen Device Protection, din aplicația “Setări” trebuie accesat meniul “Face ID și cod de acces”. Ulterior, trebuie introdus codul telefonului și activată funcția. 

Surse alternative: The Verge, Apple Support

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema