Antony Blinken cere, în Arabia Saudită, eforturi de oprire a conflictului din Fâșia Gaza și vrea STABILIZAREA Orientului Mijlociu



Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a cerut, în Arabia Saudită, un armistițiu durabil între grupul islamist palestinian Hamas și Israel, pledând pentru stabilizarea Orientului Mijlociu prin avansarea integrării și prin soluții de coexistență a israelienilor și palestinienilor.

Aflat într-un nou turneu în Orientul Mijlociu, Antony Blinken s-a întâlnit la Riyad cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman, liderul de facto al Arabiei Saudite.

”Secretarul de Stat Blinken a evidențiat importanța abordării necesităților umanitare din Fâșia Gaza și a cerut acțiuni pentru evitarea extinderii conflictului” dintre Israel și grupul islamist Hamas, a declarat Matthew Miller, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, citat de cotidianaul Haaretz.

”Secretarul de Stat și prințul moștenitor au continuat discuțiile pe tema modalităților de coordonare la nivel regional pentru obținerea încheierii crizei din Fâșia…

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema