Analiză FT. Apple își dezvoltă, discret, capacitățile AI, pentru a face ca tehnologia să ruleze direct pe următoarele sale telefoane. Compania a cumpărat mai multe start-up-uri din domeniu, a angajat personal specializat și și-a îmbunătățit procesoarele.


Datele din industrie, lucrările academice și informațiile din sectorul tehnologic sugerează că Apple își concentrează atenția pe problema folosirii inteligenței artificiale pe telefoane, explică Financial Times. În acest context, a cumpărat 21 de start-up-uri AI, în ultimii șapte ani, mai multe decât oricare altă mare companie din industria tehnologiei. Cel mai recent exemplu este preluarea Wave One, anul trecut. 

Daniel Ives, de la firma de investiții Wedbush Securities, consideră că Apple “se pregătește să facă unele fuziuni și achiziții semnificative. Aș fi surprins dacă nu ar face o afacere considerabilă în acest segment, în acest an, pentru că are loc o cursă a înarmării în domeniul AI, iar Apple nu va rămâne afară, uitându-se la ceilalți”.

Potrivit unei note de cercetare întocmită de banca de investiții Morgan Stanley, circa jumătate din anunțurile legate de locuri de muncă la Apple includ sintagma “învățare…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema