Analiză CNN. Bombardamentele SUA de noaptea trecută în Irak și Siria sunt un răspuns relativ limitat la atacurile asupra bazelor americane din regiune. Casa Albă a dorit să dea un semnal de forță, dar fără să escaladeze conflictul.


O analiză CNN arată că, deși oficialii americani au vrut ca atacul aerian de vineri seara să pară un răspuns în forță și de amploare al SUA, probabil că acesta va fi uitat în scurt timp. Comandamentul Central al SUA a transmis că Washingtonul a desfășurat bombardiere B-1B Lancer pentru a lovi 85 de ținte, în șapte locații, iar Pentagonul ar putea anunța în cursul zilei de sâmbătă pagubele produse. 

Cert este, scrie publicația americană, că ofensiva de vineri seara nu a fost nici pe departe cel mai puternic răspuns de care Pentagonul este capabil. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a sugerat însă că acesta a fost doar începutul, dar atacul a durat doar 30 de minute.

CNN mai explică faptul că atacul aerian al SUA a fost o alegere clară și calculată. Administrația Biden s-a confruntat cu o sarcină aproape imposibilă: să lanseze un atac suficient de puternic pentru a arăta că are intenții serioase, dar să se asigure în…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema