ANAF a efectuat anul trecut peste 77 de mii de verificări fiscale și antifraudă la nivel național. Inspectorii au calculat obligații fiscale nedeclarate de peste 10,6 miliarde de lei, din care mai mult de jumătate reprezintă TVA.


Agenția Națională de Administrație Fiscală ai transmite că “pierderea fiscală înregistrată de contribuabili a fost redusã cu 4,81 miliarde lei și au fost identificate abateri pentru sancționarea cărora au fost dispuse amenzi și confiscãri în cuantum de peste 206 milioane lei”.

Inspectorii ANAF au urmărit nereguli privind “scăderea cuantumului taxelor și impozitelor declarate în domenii care au înregistrat creștere economicã în anul 2022, față de anul 2021, diminuarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor cu sponsorizãri/mecenat/burse private, cu sume care depãșesc cuantumul legal de deductibilitate, sau activitatea economică generatoare de venituri a organizațiilor nonprofit și omiterea declarării obligațiilor fiscale aferente”.

“Implementarea SAF-T, a sistemului de facturare electronic, a sistemului caselor de marcat electronice, dar și a altor sisteme avansate de analiză, precum și integrarea…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema